LA UEAC ES REUNEIX AMB L'AJUNTAMENT D'ABRERA

29/07/2020

Benvolguts associats,

El passat dia 27 de juliol la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya a petició de l’Ajuntament d'Abrera vam tenir una reunió de treball per tractar la problemàtica actual que tenen les empreses del sector d’automoció en aquesta població en les que es troben empreses com SEAT i NISSAN.
 
A la reunió van assistir el President de l'entitat el Sr. Domingo Comas, el Secretari General el Sr. Carles Torras, l’alcalde d'Abrera el Sr. Jesus Naharro i la segona tinenta d’alcalde la Sra. Guadalupe Marcos de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comerç.
 
Es va fer un repàs de la situació actual del sector al municipi d'Abrera, població que enmarca un gran número d'empreses vinculades a l’automoció.
 
Una de les grans preocupacions és Nissan, empresa que ubica una de les seves seus al terme municipal d'Abrera i la problemàtica que comporta el seu tancament.
 
La planta de Nissan a Barcelona, ocupa indirectamente al voltant de 30.000 treballadors. La influència de Nissan a la població d'Abrera està entorn als 3.000 llocs de treball directes.
 
La formació i la falta actual de professionals que requereix el sector, va ser punt de reflexió amb l'alcalde i la regidora. En aquest sentit la UEAC està treballant i fent accions per poder buscar solucions a l’hora de programar cursos amb col·laboració directa o indirecta amb SEAT i poder aprofitar així les grans instal·lacions que actualment ja tenen. Tanmateix es va valorar l’experiència que té la UEAC amb l'actual col·laboració amb la UVIC (Universidad de Vic).
 
Entre d'altres temes, es va tractar l’intrusisme laboral que pateix el sector, en les zones del Baix Llobregat i els Vallesos, la coordinació amb les diferents administracions, i els nou reptes que tenen les empreses referent al futur que se'ns presenta.
 
Al final de la reunió es va acordar que continuaríem amb els contactes existents i que conjuntament treballarem per la millora de les empreses del sector.

Arxivat a: 2020

Col·laboradors