Any 2017

La Unió d'Empresaris d'Automoció de Catalunya ha fet entrega de la recollida d'aliments realitzada per la campanya Taller Solidari i que s'entrega a la fundació El Xiprer de Granollers.

Les empreses que han col·laborat aquest any són:

 

AUTO RONÇANA (Santa Eulàlia de Ronçana)

BALLESTAS J.J.M. (Granollers) 

CITROEN GRANOLLERS (Granollers) 

COMERCIAL VILA-VILA (Granollers) 

GRUP AUTOMÒBILS BERTRAN (Granollers)

GARATGE CINTO (Lliçà de Vall) 

GARATGE NADAL (Lliçà d’Amunt) 

MOLLETAUTO (Mollet del Vallès) 

TALLER MARTINET (Granollers) 

TALLERS FRANQUESES XXI (Les Franqueses del Vallès) 

TALLERS TUSET (Lliçà d’Amunt) 

TAMAYO PNEUMÀTICS  (Premià de Mar)

TALLER J. VILLAGRASA (Canovelles) 

JURAUTO LLINARS (Llinars del Vallès)

UEAC (Granollers) 

UEI (Granollers)

 

TROBADA AL MARESME

El passat dilluns 2 de novembre va ser la Trobada de Tallers del Maresme. 

Un dels primers punts que es van tractar va ser els fulls d’entrada del vehicle, pressupost i ordre de reparació, ja que aquests documents són uns dels més importants a l’hora de poder garantir una reparació.
 
Un altre tema que es va debatre va ser el de les assegurances del taller propi, ja sigui en responsabilitat civil, post reparació, robatori de vehicles, etc. Ja que molts tallers no tenen realment l’assegurança que els hi pertoca i en molts casos no tenen garantides totes les cobertures que l’activitat comporta.
 
El com poder salvar el patrimoni personal (casa) en cas de fallida de l’empresa va ser un dels altres temes que es va tractar, ja que són molts el casos que els propietaris dels tallers perden la seva vivenda habitual.
 
L'intrusisme laboral és un dels punts més preocupants actualment en el sector, i la UEAC des de ja fa molts anys estem lluitant conjuntament amb CONEPA perquè les ITV col·laborin amb aquesta tasca.

TROBADA A GIRONA

El passat dia 23 d’octubre la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya va celebrar a S’Agarò (Girona) la trobada de tallers de la zona.

Aquest any els temes tractats han estat els riscos que tenen els tallers per realitzar la seva activitat, com són tots els requisits i documentació que s'han de tenir per realitzar l’activitat en tots els seus apartats 

 

TROBADA A OSONA

El passat dia 2 d’octubre la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya va celebrar a Gurb (Vic) la trobada de tallers de la zona, amb una gran participació d’empreses  del sector de l’automòbil.

SANT CRISTÒFOL 2017
 

El passat dia 7 de juliol es va celebrar el Sopar de Gala de la Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya amb l’assistència de l'alcalde de Granollers, el Sr. Josep Mayoral, el President de la U.E.I, el Sr. Joan Díaz de JDA, així com també el President de Gremcar, el Sr. Amadeu Recasens, i el President de la Unió d’Empresaris d'Automoció, el Sr. Domingo Comas Cubero.
 
El Sr. Cesc Vila, presentador de l'acte, va agrair als sponsors i col·laboradors, les seves aportacions i ajuts ja que sense la seva col·laboració seria molt difícil cel·lebrar aquest acte.
 
En el seu parlament el President, Sr. Domingo Comas va exposar a tots els assistents la problemàtica actual que pateixen els tallers, i que són la il·legalitat i l'intrusisme laboral que estem patint, així com totes las càrregues que tenen els tallers envers les administracions, ja que cada cop són més les exigències que s'han de complir per obrir i oferir aquesta activitat.
 
En l’apartat de reconeixement als tallers, aquest any es va premiar als següents:
 
OLMOTORSPORT de Balenyà
Per la seva trajectòria esportiva i per apostar com a negoci muntar un taller de reparacions de vehicles tant de mecànica com de carrosseria.
 
MOTOS QUIQUE de Lliçà de Vall
Per la seva trajectòria professional durant molt anys, com deia un dels seus companys:
ASSEN ÉS LA CAPITAL DEL MOTOCICLISME
LLIÇÀ CAPITAL DELS CICLOMOTORS
I QUIQUE CAPITAL DELS MECÀNICS
 
CODINES MOTOR de Sant Feliu de Codines
Per la seva trajectòria professional durant de molts anys i un gran mestre per tots i a més també un gran esportista dins del món del motor.
 
Així mateix es var donar un reconeixement per jubilació al Sr. Josep Bagaria de Vic i de 25 anys com agremiat a la Unió d'Empresaris d’Automoció de Catalunya al Sr. Josep Martínez Rosell del taller Auto Cànoves.

ASSEMBLEA GENERAL I TROBADA DE TALLERS DEL VALLÈS ORIENTAL

El passat dia 27 de març La Unió d’Empresaris d’Automoció de Catalunya va celebrar l’Assemblea General anual, sota la Presidència del Sr. Domingo Comas i amb una àmplia representació del sector, reunint més d’un centenar de tallers de la zona del Vallès Oriental.

En el decurs de l’acte es varen aprovar per unanimitat les gestions realitzades de l’any 2016 així com l’estat de comptes  i el pressupost per l’any 2017.

Així mateix es varen ratificar els membres que continuaran formant  part de la Junta Directiva de la UEAC.

Tot seguit es va iniciar la primera trobada anual de tallers a la zona del Vallès  i que posteriorment s’aniran celebrant arreu de Catalunya

Els temes que es varen tractar en aquesta convocatòria varen ser els dels riscos que actualment tenen els tallers de reparacions referents a:  Consum, Assegurances, i Risc en el Patrimoni.

Les exposicions les varen dur a terme el President de la UEAC, Sr. Domingo Comas, el Vicepresident Sr. Josep Villagrasa i el Secretari General, Sr. Carles Torras. 

Un altre dels temes que preocupa al sector, és l’intrusisme laboral i la seva repercussió. Els  primers en detectar aquest intrusisme  són les Administracions Locals i en molts casos no estan per la labor d’intentar solucionar aquesta greu problemàtica. No obstant la UEAC continuarà treballant conjuntament amb els Ajuntaments per intentar eradicar el màxim possible aquest intrusisme. 

Un cop finalitzada la trobada es va oferir als assistents un sopar a peu dret, facilitant així el debat dels temes tractats.

 

 

 

JORNADA FORMATIVA ITV: VEHICLES QUE UTILITZEN TECNOLOGIES AMB COMBUSTIBLES ALTERNATIUS


La Unió d'Empresaris d'Automoció de Catalunya, amb la col·laboració d'ATISAE, realitza una jornada informativa gratuïta per als seus associats sobre vehicles que utilitzen tecnologies i combustibles alternatius als convencionals.

La jornada es va celebrar el dia 2 de febrer en sessió vespertina a les modernes instal·lacions que disposa  l'associació (Avinguda d'Europa, 21, Granollers).

L'objectiu de l'acció formativa és passar revista a les tecnologies alternatives que s'estan aplicant als automòbils, amb una especial atenció a la normativa que els afecta i als problemes tècnics i de seguretat que podrien derivar-se del seu manteniment i reparació en els tallers.

Entre els continguts inclosos es troben referències a les tecnologies híbrides i elèctriques, els sistemes d'emmagatzematge d'energia elèctrica (bateries, pila de combustible, etc), i les peculiaritats dels vehicles que utilitzen el gas, etc.

La Unió d'Empresaris d'Automoció de Catalunya (UEAC) contínua així oferint formació d'interès totalment gratuïta a tots els associats.

 

LA UEAC, PRESENT A LA CONFERÈNCIA SOBRE LIDERATGE DE LA DIRECTORA D'ESADE

La directora d'Esade, Eugènia Bieto, va ser la protagonista del sopar tertúlia de dijous passat a la seu de la UEI. Bieto va parlar sobre els lideratges en temps de canvi. La directora de l'escola de negocis va remarcar la importància de la comunicació en l'àmbit dels negocis, que està motivant la incorporació de matèries d'humanitats en els temaris dels seus cursos.

Properes activitats

 1. 26 nov
  Dia i hora: dijous 26/11/2020
  Lloc: Granollers
  Organitza: Unió Empresaris d'Automoció de Catalunya
 2. 17 des
  Dia i hora: dijous 17/12/2020
  Lloc: Lliçà d'Amunt
  Organitza: Unió Empresaris d'Automoció de Catalunya

Col·laboradors